De Serpeling 10, 8219 PZ Lelystad
+31 (0)320 28 18 77

Composite Bridge Panels Ecoduct Treeker Wissel

Holland Composites > Architecture > Composite Bridge Panels Ecoduct Treeker Wissel

Project detailsx

Project detailsx

Client / architect : Studio SK
Location: Maarn, Netherlands
Year: 2009
Surface:  m2
Material: Composite
Specifics: The ecoduct Treeker Wissel is an ecopassage that connects the military training area Leusderheide and the estate Den Treek-Henschoten on both sides of the N227. The ecoduct has composite panels from Holland Composites.

This ecoduct is built on a prominent visibility location. According to architect Edwin Megens and landscape architect Steven Jansen, the asymmetrical form expresses the fact that this is a connection between two different areas. On the one hand the high-altitude Leusderheide and on the other the forest complex of Den Treek – Henschoten.

Within this asymmetrical form much attention has been gone into the integration of the fences, transitions and edges. Holland Composites has executed the edge elements in a composite product that is ‘blindly’ attached to the concrete structure. The organic shape with a rounding, chamfering and an arc give the ecoduct a special and striking appearance.

Animal figures have been included in the concrete artwork to show visitors under the ecoduct what is going on above their heads. The Artists of the Amerpoort (an organization for people with a mental disability) have contributed to the design with their figurations in a special way.

To make this ecoduct sustainable, various measures have been taken: rainwater is collected by wells and then infiltrated into the subsoil. The asphalt construction is designed to be sound-reducing. The lighting under the ecoduct is geared to the light intensity of the environment for the animals. This means that the illuminance is automatically adjusted at night.

Development, production, transport and assembly of the composite ecoduct / bridge covers / panels by Holland Composites.

Want to know what is possible? Make an appointment!

Have a challenge for us? Let us know now!

Reviewsx

"The freedom of design that composite offers is' extremely interesting ', agrees architect Joost Vos of Benthem Crouwel, the agency that designed the bathtub for the Stedelijk Museum' You can determine the ingredients yourself in composites. Choosing, for example, hardness, but also by color, shape and degree of gloss." Joost Vos, Benthem Crouwel

Download our FREE inspiration book

Be inspired by the unlimited possibilities of composites. Download our inspiration book and view our worldwide projects.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke cookiediensten.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Om deze website te gebruiken, gebruiken wij de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Omwille van de prestaties gebruiken we Cloudflare als een CDN-netwerk. Hiermee wordt een cookie "__cfduid" opgeslagen om beveiligingsinstellingen per client toe te passen. Deze cookie is strikt noodzakelijk voor de beveiligingsfuncties van Cloudflare en kan niet worden uitgeschakeld.
  • __cfduid

We gebruiken Google Tag Manager om ons verkeer te controleren en ons te helpen bij het testen van nieuwe functies.

Decline all Services
Accept all Services