De Serpeling 10, 8219 PZ Lelystad
+31 (0)320 28 18 77

Spacebox

Project detailsx

Project detailsx

Client: Holland Composites
Location: Amsterdam, Netherlands
Year: 2003-2008
Surface: 18 m2 per unit
Material: Composite
Specifics: Spacebox was a brand name of a lightweight modular system of semi-permanent or permanent building units, quickly realized and repositionable.

Spacebox was a brand name for a lightweight modular system of semi-permanent or permanent construction units, quickly realized and repositionable. And, thanks to an extensive colour palette, they provided a cheerful note in the often boring residential landscape.

The Spacebox building system was designed in 2003 by Mart de Jong of design agency De Vijf in The Hague. The spacebox has a good design. By connecting the prefabricated spaceboxes, large houses were also possible. The Spacebox became an icon and the historical impact of this product on our company cannot be underestimated.

The Spacebox was developed as a solution to make temporary student housing possible. At that time the waiting lists for renting a student room were very long and people were looking for alternative solutions.

We offered them. A completely independent unit, with a funky and appealing appearance. Holland Composites took care of the housing corporations by taking care of the entire process from A to Z; from permit application to final placement, connection to the public facilities and overall delivery. Many a serious university town has a location where Spaceboxes have been installed, many hundreds have been produced.

Today, we no longer carry the Spacebox in our range – despite many requests, the Spacebox is no longer available. Changed regulations and a changed economic landscape have made us decide to make the Spacebox a thing of the past.

Want to know what is possible? Make an appointment!

Have a challenge for us? Let us know now!

Reviewsx

Living in the space boxes really pleased me. That only shows how long I lived there, almost six years. I thought it was ideal that I lived near my school and it was really my house, I had everything at hand, so why should I leave sooner? But living together in such a small space was not an option, it simply is not possible. My friend was a lot about the floor and then it was too tight. (Source Ad.) Charmeyne, Resident Spacebox

Download our FREE inspiration book

Be inspired by the unlimited possibilities of composites. Download our inspiration book and view our worldwide projects.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke cookiediensten.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Om deze website te gebruiken, gebruiken wij de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Omwille van de prestaties gebruiken we Cloudflare als een CDN-netwerk. Hiermee wordt een cookie "__cfduid" opgeslagen om beveiligingsinstellingen per client toe te passen. Deze cookie is strikt noodzakelijk voor de beveiligingsfuncties van Cloudflare en kan niet worden uitgeschakeld.
  • __cfduid

We gebruiken Google Tag Manager om ons verkeer te controleren en ons te helpen bij het testen van nieuwe functies.

Decline all Services
Accept all Services