19
aug

Lichtgewicht dakconstructies met composiet

Soms is een gebouw of project zó speciaal, dat het alles van de specialistische kennis van de makers vraagt. En om tot het beoogde eindresultaat te komen, is creatief denken een must. Daar zijn wij bij Holland Composites heel goed in!

Zo ontwierp kunstenaar James Turrell voor Museum Voorlinden in Wassenaar de Skyspace. Dit is een ruimte met een vierkant gat in het dak, waardoor je recht naar boven kijkt en de lucht ziet zoals je deze nog nooit hebt gezien. Bij regen kan het dak dicht, dankzij de speciale overkapping gemaakt van composiet door Holland Composites.

Ook het Yitzhak Rabin Centre in Tel Aviv-Israël, heeft een bijzonder dak van composiet – vervaardigd door Holland Composites. Het gaat om een gekromde constructie van meerdere complexe dakschalen, in dikte variërend van 200 tot 300 mm. Het totale dak bestaat uit 75 unieke elementen die ter plekke zijn verlijmd en afgewerkt. Deze vrij dragende sandwich vleugeldaken hebben een maximale overspanning van 31 meter waarbij een van de punten 9 meter vrij overhangt.

Zo’n bijzondere constructie kan alleen gemaakt worden als het om een lichtgewicht, op maat maakbaar, robuust en onderhoudsarm materiaal gaat. Alleen composiet beschikt over al deze eigenschappen. Wilt u ook een uniek ontwerp verwezenlijken met composiet? Dan is Holland Composites uw bewezen partner. Neem contact met ons op via info@hollandcomposites.nl.