12
dec

ABN AMRO kiest voor optoppen met Duplicor

Optoppen_renovatie_bankgebouw_Abn_Amro_Amsterdam_HollandComposites_Duplicor_biobased_composiet_artist_impression2

Aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost is begonnen met de herontwikkeling van het kantoor van ABN AMRO wat straks de groene thuisbasis wordt van bijna 11.000 medewerkers. Het kantoor wordt energiezuinig, zoveel mogelijk op een circulaire manier verbouwd en krijgt daarnaast een sociaal-maatschappelijke functie. Als de herontwikkeling in 2027 is afgerond is het pand duurzamer dan het klimaatakkoord van Parijs vereist – en dat drie jaar eerder dan de doelstelling van #ABNAMRO zelf.

Met behulp van onze Duplicor® integrale gevelelementen wordt het bestaande kantorencomplex uitgebreid met een 2-laagse-optopping. Er is gekozen voor Duplicor® vanwege het duurzame karakter van het bio-based materiaal, de lage CO2-footprint, de hoge RC-waarde (>9) en het lichte gewicht in combinatie met een hoge constructieve sterkte.

De Duplicor gevelelementen worden gecombineerd met de originele klei gebakken en geglazuurde tegelafwerking om de karakteristieke architectonische waarde van het originele gebouw te behouden.

We zijn trots dat we in samenwerking met Edge technologies , Broekbakema architecten, BTC architecten en BAM ons steentje bij kunnen dragen aan de hernieuwde groene thuisbasis van de ABN AMRO medewerkers. Vormvrijheid en uitstraling naar wens, Duplicor bio-composiet voor de duurzaam gebouwde gevels van de toekomst.

Projectpagina bekijken