28
feb

Kies voor een composiet gevel!

Gevel van het Fletcher Hotel langs de A2, Amsterdam

Composiet is het perfecte bouwmateriaal voor gevels: het is de helft lichter dan aluminium en het scheelt een factor 10 in vergelijking met lichtgewicht beton. Composiet is oersterk en zeer onderhoudsarm. Ook biedt het eindeloze mogelijkheden qua vormgeving, kleuren en designs, hoge of lage transparantie. Hierdoor is het mogelijk om een gevel een persoonlijke touch te geven en zo écht op te laten vallen.

Gevels van composiet zorgen ervoor dat een (oud) gebouw een nieuw gezicht krijgt, hele woonwijken en winkelcentra ervan opfrissen en het lage gewicht zorgt voor een besparing op (ver)bouwkosten. Een gevel met een creatief doordacht ontwerp en slimme kleurkeuze, kan uiteindelijk een iconische blikvanger voor een stad, dorp of gebied worden.

Gevel ‘de badkuip’ – Stedelijk Museum Amsterdam

Een zeer bekend voorbeeld hiervan is de nieuwe composiet aanbouw van het Stedelijk Museum Amsterdam, ook wel bekend als ‘de badkuip’. Deze strakke, moderne geheel-uit-één-stuk van lichtgewicht composiet, matcht perfect met het historische gebouw uit 1865 van A.H. Weissman.

Gevel ‘de pillenstrip’ – muziekpaleis TivoliVredenburg in Utrecht

Ook de in binnen- en buitenland bekende muziektempel TivoliVredenburg bestaat uit een combinatie van bestaande, traditionele bouw en een nieuwe, hypermoderne aanbouw. De zogenaamde stippen verwerkt in de composiet gevelplaten, zorgt voor een opvallende toevoeging aan de verscheidenheid aan architectuur in de oude Utrechtse binnenstad. Het design van de oost- en westgevel is geïnspireerd op de cover van het album “Confessions on a dance floor” van Madonna. Ook dit gebouw met composiet gevels kreeg al snel een bijnaam: “De Pillenstrip”.

Gevel met fotoprint – winkelcentrum in Klazienaveen, Drenthe

Een meer lokale eyecatcher is de gevel van het winkelcentrum in Klazienaveen. Deze bestaat uit Raficlad® composiet gevelpanelen met fotoprint. Een fotoprintgevel is hét summum van individuele vormgeving, want deze kan bijvoorbeeld de functie van het gebouw weergeven. In dit geval zorgen de vrolijke gezichten aan de buitengevel van de winkelpanden voor een verwelkomend effect.

Van woon- en kantoortoren tot school, van winkelcentrum tot museum, van bedrijfspand tot kazerne of sporthal: wat wordt uw volgende nieuwbouw- of renovatieproject met composiet gevels van Holland Composites? Neem contact met ons op