06
jun

Wat is een Autoclaaf?

Holland Composites geeft uitleg!

Bij Holland Composites maken we gebruik van de modernste industriële middelen om composietmaterialen van topkwaliteit te maken. Eén van onze belangrijkste machines hiervoor is de Autoclaaf. Dit is een combinatie tussen een oven en een drukvat, waarin de temperatuur en druk instelbaar zijn.

In de Autoclaaf worden composietproducten onder (hoge) druk en temperatuur uitgehard. Door de verhoogde druk en temperatuur is een hoog vezelvolumegehalte en een laag gehalte aan luchtinsluitsels mogelijk, wat optimale resultaten oplevert.

Onze Autoclaaf is een van de grootste autoclaven in Nederland (en misschien Europa) en heeft een interne afmeting van 6,5 x 2,2 meter. Genoeg ruimte voor veel grote, zwaar belaste constructies. Het uithardingsproces van composiet wordt geregeld met temperatuur en druk. Op deze manier garanderen wij u het beste product dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Composiet is lichtgewicht, uiterst robuust, onderhoudsarm en kan op heel veel manieren en in verschillende soorten projecten toegepast worden. Wilt u bij uw volgende nieuwbouw- , verbouw- of speciale project ook composietproducten van topkwaliteit toepassen? Neem dan snel contact met ons op: info@hollandcomposites.nl. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden!