06
okt

Holland Composites = partner van het nieuwe Eco-Runner team!

Bij Holland Composites zijn wij altijd bezig met innovaties op het gebied van composiet en engineering en staan jong talent graag bij in hun ontwikkeling op deze gebieden. Daarom helpen wij het nieuwe Eco-Runner team van de TU Delft bij de productie van de Eco-Runner XI. In onze ruim bemeten Autoclaaf kan de door de studenten zelf met de hand gemaakte shell zijn definitieve vorm krijgen. Tevens staan onze composietexperts hen bij in het productieproces om zo de perfecte nieuwe uitvoering van de Eco-Runner XI te bereiken.

De Eco-Runner X in actie – gebouwd door het team van studiejaar 2019-2020

Over het Eco-Runner Team
Het Eco-Runner Team Delft is een multidisciplinair team bestaande uit 23 studenten van 10 verschillende faculteiten van de Technische Universiteit Delft. Jaarlijks bouwt een geheel nieuw team een extreem zuinig, waterstof aangedreven voertuig. Hiermee nemen zij deel aan de zeer uitdagende Urban Concept-klasse van de Shell Eco-marathon.  

De deelnemende teams ontwerpen en bouwen een auto die qua uiterlijk en specificaties op een moderne personenauto lijkt. Door een op waterstof aangedreven efficiënte stadsauto te bouwen, dragen zij bij aan een duurzame toekomst.