19
feb

Eco-runner team onthuld design Ecorunner XI! – made @Holland Composites

Tijdens een uitgebreide, geheel corona-proof gehouden Zoom-meeting met ruim 300 deelnemers, presenteerde het Eco-runner team 2021 het design van de Ecorunner XI. Met deze op waterstof aangedreven stadsauto doen zij komende zomer mee aan de Shell Eco marathon.

01-Ecorunnerteam-designreveal-body-Ecorunner-XI-composite-productionsite-at-Holland-Composites

Ondanks de uitdagingen die de corona-omstandigheden met zich meebrengen, heeft het team gekozen om voor een geheel nieuw design te gaan. Dit ontwerp kreeg zijn letterlijke vorm bij ons in de fabriek in Lelystad. In onze productiehallen is genoeg ruimte om op veilige wijze aan de opbouw van de Ecorunner XI te werken.

De carbon body weegt slechts 33 kilo en de luchtweerstand is met maar liefst 47,5% verminderd ten opzichte van het vorige model, de Ecorunner X. Als de Ecorunner XI straks helemaal af is, weegt het in totaal zo’n 95 kilo, met een energieverbruik van slechts 3 gloeilampen. In de komende twee maanden bouwt het Ecorunner team verder aan de aandrijftechniek en het interieur. Op 22 april is de onthulling van de complete auto.

Onze composiet experts stonden de studenten de afgelopen weken bij met hun kennis en praktische hulp, en verzorgden het proces rondom de Autoclaaf en het spuiten in de spuitcabine. Ook Holland Composites is altijd bezig met innoverende technieken en het verduurzamen van onze producten en productie. Wij zijn er daarom heel trots dat wij op deze manier konden bijdragen aan dit duurzame project met de engineers van de nabije toekomst!