De Serpeling 10, 8219 PZ Lelystad
+31 (0)320 28 18 77

Biobased brandwerend composiet: Duplicor®

Holland Composites > Biobased brandwerend composiet: Duplicor®

Duplicor® – de nieuwe norm in biobased brandwerend composietx

Ieder composiet verwerkend bedrijf droomt van een composietmateriaal waar alle voordelen van composiet in zitten, zónder één van de nadelen. Brandbaarheid, kostprijs en milieubelasting zijn al jaren een struikelblok om composiet op echt grote schaal te gebruiken.

Na jaren van denken, testen en uitproberen, is het ons gelukt om een composietmateriaal te ontwikkelen wat op alle punten beter scoort dan we ooit hadden durven dromen:

 • Biobased
 • Brandwerend volgens de hoogste Euro-brandklasse B S1 DO volgens NEN-EN 13501 (gecertificeerd)
 • Gemaakt uit biowaste
 • Betaalbaar
 • Lichtgewicht
 • Oersterk
 • Multi toepasbaar

Maak kennis met Duplicor®: het biobased brandwerend composiet dat niemand voor mogelijk hield.

Duplicor-icon-biobased-Holland-Composites-75x75

BioBased
De hars van Duplicor® is 100% biobased en wordt geproduceerd uit agrowaste, een restproduct uit de voedselindustrie

Duplicor-icon-recycle-Holland-Composites-75x75

Kern van gerecycled foam
De kern van Duplicor® wordt gemaakt van gerecycled pet-foam. Dit foam wordt voor 100% geproduceerd uit gerecyclede petflessen en oude kunststof verpakkingen.

Duplicor-icon-lichtgewicht-Holland-Composites-75x75

Lichtgewicht
Duplicor® is een composiet en dus licht in gewicht. Constructies van Duplicor® zijn vaak tot 4x lichter dan in aluminium en tot wel 15x lichter dan in beton.

Duplicor-icon-betaalbaar-Holland-Composites-75x75

Betaalbaar
Duplicor® is tot 60% voordeliger dan de huidige composietmaterialen die in de bouw voorhanden zijn. Hierdoor is het vaak voordeliger dan andere composietoplossingen.

Duplicor-icon-brandveiligheid-Holland-Composites-75x75

Brandveiligheid
Absoluut uniek: Duplicor® valt in de Euro-brandklasse B. Duplicor® sandwichlaminaten en massieve laminaten voldoen aan de B S1 DO brandnorm volgens NEN-EN 13501 SBI.

Download de uitgebreide Duplicor® brochure!

Duplicor® = basis voor efficiënt bouwen

Met het biobased en nagenoeg onbrandbare Duplicor®, kan eindelijk het volledige potentieel van composiet benut worden in de bouwwereld. Wat tevens geldt voor heel veel andere soorten producttoepassingen. Bedenk eens wat u allemaal kunt maken met dit fantastische bouwmateriaal:

 • Gevels
 • Gevelkaders
 • Gevelranden
 • Interieurdelen en (kantoor)meubilair
 • Dakconstructies
 • Vloeren
 • Offshore-oplossingen
 • Mobiliteitsbranche: interieurdelen in trein, bus, tram, metro, lightrail
 • Et cetera

En bedenk ook eens wat u allemaal kunt bereiken met dit fantastische (bouw)materiaal:

 • Duurzaam bouwen aan/in locaties voor wonen, werken en recreëren
 • Een volledig biobased productassortiment ontwikkelen en aanbieden
 • Lagere onderhoudskosten
 • Kostenefficiëntie
 • Minder hijsbewegingen dankzij lichter gewicht
 • Geïntegreerde voorzieningen

Bekijk hier het Duplicor B S1 DO brandnormcertificaat van keuringsinstantie Efectis

Duplicor® zien en voelen?

Comparative_board_Duplicor-biobased-fireresistant-composite-Holland-Composites-2000-1000

Minder CO2 belasting met Duplicor®

De belangrijke wens om duurzamer en met meer gebruik van biobased-materialen te produceren, vertalen wij tevens in de unieke eigenschappen van ons materiaal. Wij hebben de carbon footprint van Duplicor® laten analyseren door het gerenommeerde onderzoeksinstituut CE Delft. Zij hebben dit gedaan volgens de “Life Cycle Assessment” (LCA) methodiek.

De carbon footprint van Duplicor, uitgedrukt in CO2-equivalenten (eq.), verwijst naar de bijdrage aan de wereldwijde klimaatverandering door de uitstoot van broeikasgassen. De reikwijdte van het onderzoek is cradle-to-grave, dat wil zeggen alle stappen van grondstofwinning en -teelt tot Duplicor®-productie en end-of-life.

De analyse is uitgevoerd in lijn met de Bepalingsmethode (Nationale Milieudatabase, 2020). Deze LCA-norm wordt veel gebruikt in de bouwsector in Nederland en is gebaseerd op de Europese norm EN15804.

In de analyse is direct ook gekeken naar hoe de CO2 eq. van Duplicor® zich verhoudt tot conventionele bouwmaterialen. De resultaten op dat vlak zijn noemenswaardig: een 2 tot 6 keer lagere CO2 footprint is haalbaar voor verschillende toepassingen.

U kunt de samenvatting van het rapport van CE Delft hieronder downloaden.

Download het Duplicor® carbon footprint rapport van CE Delft

Lichter bouwen en biobased producten voor nieuwe generaties

We zijn met elkaar tot heel veel in staat. We sturen mensen naar de maan, bouwen een woongemeenschap in de ruimte, vliegen non-stop van Europa naar Australië en bouwen wolkenkrabbers van meer dan 800 meter hoog. De overeenkomst tussen al deze fantastische bouwwerken is een laag gewicht. Dat zouden we veel vaker moeten toepassen. Nee, dat zouden we altíjd moeten toepassen!

Bespaar gewicht. Altijd!
De mensheid stopt heel veel moeite in het dagelijks verplaatsen van materiaal, inclusief onszelf. Hoe zwaarder al dat materiaal, des te meer energie we moeten stoppen in het verplaatsen. Gewichtsbesparing kan ons als mensheid daarom heel veel opleveren. Waarschijnlijk omdat we de technische kennis en knowhow hebben om zware objecten te construeren en bouwen, laten we het zo. Zeker als het in onze ogen niet echt noodzakelijk is om gewicht te besparen. Als het echt moet, denk aan de ruimte-, luchtvaart- en in mindere mate de auto-industrie, kunnen we veel lichter bouwen. Maar als de noodzaak niet direct voor onze voeten ligt, laten we het zo. En dat is best zonde.

Lichter is beter, in alle opzichten
In ons dagelijks leven presteert de vliegtuigindustrie het beste als het gaat om lichte constructies. In een doorsnee passagiersvliegtuig, een Airbus A220-300, gaan gemiddeld 164 personen. Volgeladen weegt het toestel inclusief brandstof, 55 ton voor de start. Oftewel zo’n 340 kg per passagier. Met dat gewicht verplaatsen we één persoon met meer dan 800 km/u op 10 km hoogte bij circa -50°C.

Vervoeren we twee personen over de grond, in een doorsnee middenklasse auto, dan weegt die auto met inzittenden al snel 1.200 kg. Dat is gemiddeld 600 kg om één persoon over de weg van A naar B te krijgen. Maar we maken het helemaal bont als we 5.000 mensen willen laten werken in een kantoorgebouw van 50 verdiepingen. Een dergelijk gebouw weegt al snel 250.000 ton, oftewel 50.000 kg per persoon. Alleen als werkplek. Willen we de aarde en haar grondstoffen voor de volgende generatie in tact houden, dan moeten we slimmer en efficiënter met materialen omgaan.

Bron: Designing Lightness Adriaan Beukers, Ed van Hinte (herschreven tot artikel voor brochure en website).

Bespaar gewicht, bouw circulair en recycle

Het kost 100.000 kg CO2 om 100.000 kg beton te produceren. Dat kan niet alleen slimmer, dat moet slimmer. Duplicor is vervaardigd van biowaste en oude petflessen. Zo maken we nieuw bouwmateriaal uit een plantaardig restmateriaal en gebruikte plastics. Daar komt bij dat Duplicor® superlicht is en daardoor een minimum kost om te vervoeren en te hijsen.

Tevens kunnen alle nabewerkingen door loodgieter, elektricien, aircospecialist en timmerman vooraf al gedaan worden. Dit zorgt ervoor dat er veel minder reisbewegingen nodig zijn van specialisten naar de bouwplaats én dat er minder hijsbewegingen nodig zijn om het gebouw te realiseren. Duplicor® gaat lang mee, is herbruikbaar of recyclebaar. Na de levensduur van het gebouw hoeft er veel minder gewicht afgebroken en afgevoerd te worden.

Doorbreek de cyclus
Alsmaar grondstoffen gebruiken om nieuwe producten te maken is niet meer van deze tijd. We moeten materialen die voor handen zijn slimmer gebruiken én besparen op onze fossiele brandstoffen. Windenergie, rijden op stroom: dit zijn ontwikkelingen die niet meer tegen te houden zijn. Een laag gewicht speelt bij al deze processen een grote rol. Het kantoorgebouw van 50 verdiepingen, kan in de toekomst 2.500 ton wegen. Wanneer doorbreekt u de cyclus?

Download de uitgebreide Duplicor® brochure!

Veelzijdig en geïntegreerd bouwen met Duplicor®

Duplicor® biedt architecten en bouwers de mogelijkheid om écht creatief te zijn. Dankzij de lichtgewicht eigenschappen zitten bijzondere en creatieve vormgeving het totaalgewicht niet in de weg.

Naast gevels, is Duplicor® ook perfect geschikt voor gevelelementen, dakconstructies en balkons. En wat dacht u van uitbouwen voor woningen? In Nederland zijn al enkele uitbouwen vervaardigt uit Duplicor® geplaatst en gebruik genomen. Voorbeelden hiervan ziet u in de grote beeldengalerij onderaan deze pagina.

Ook voor panden met een monumentenstatus biedt Duplicor® handige oplossingen. Want met Duplicor® kunt u binnen de schil van het originele gebouw complete vloer- en verdiepingsconstructies creëren. Hierdoor kunnen ook oude gebouwen een modern en comfortabel onderkomen bieden aan bijvoorbeeld wonen, werken of recreëren. Zonder dat de monumentale status of constructie aangetast wordt.

Duplicor® zien en voelen?

Kies ook voor Duplicor®!

Duplicor® is een biobased, brandwerend composietmateriaal met unieke mechanische en isolerende eigenschappen. Hierdoor is er een enorm potentieel aan creatieve vrijheid in het gebruik van bouwmaterialen bijgekomen. Nagenoeg alle vormen en toepassingen zijn mogelijk. Dagelijks worden we verrast door nieuwe opties, inzichten en aanvragen. Wij dagen u uit om de grenzen van Duplicor® op te zoeken.

In de beeldengalerij ziet u voorbeelden van reeds gerealiseerde bouwprojecten met onze composietmaterialen en voorbeelden van creatieve architectuur: allen zijn perfect uit te voeren in Duplicor® biobased brandwerend composiet.

Bekijk hier het Duplicor B S1 DO-brandnormcertificaat van keuringsinstantie Efectis

Neem nú contact met ons op voor een uitgebreid gesprek over alle mogelijkheden en kansen die Duplicor® uw bouwprojecten biedt!

De ontwikkeling van Duplicor® en de daarbij behorende werkzaamheden is mede gefinancierd door steun van de Europese Unie.

Download de uitgebreide Duplicor® brochure!

Duplicor® zien en voelen?

Ontdek de carbon footprint van Duplicor®!

CE Delft deed onderzoek naar de carbon footprint van Duplicor® biobased brandwerend composiet. Download de samenvatting van dit rapport hier.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak een afspraak

Stuur onderstaand formulier volledig ingevuld in, dan maken wij snel een afspraak om u alles over Duplicor® te vertellen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blader nu door de uitgebreide brochure over Duplicor®!

Klik en blader!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak nu kennis met de spectaculaire foiling boten van DNA!

Naar de website

Download nu de uitgebreide brochure over Duplicor®!

Ontdek alle voordelen van Duplicor® biobased brandwerend composiet voor al uw projecten.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download our FREE inspiration book

Be inspired by the unlimited possibilities of composites. Download our inspiration book and view our worldwide projects.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een terugbelverzoek achter

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak een afspraak

Vul onderstaande informatie in. Wij nemen snel contact met u op om een afspraak te maken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download GRATIS ons inspiratieboek

Laat u inspireren door de onbeperkte mogelijkheden van composiet. Download ons inspiratieboek en bekijk onze wereldwijde projecten.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke cookiediensten.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Om deze website te gebruiken, gebruiken wij de volgende technisch vereiste cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Omwille van de prestaties gebruiken we Cloudflare als een CDN-netwerk. Hiermee wordt een cookie "__cfduid" opgeslagen om beveiligingsinstellingen per client toe te passen. Deze cookie is strikt noodzakelijk voor de beveiligingsfuncties van Cloudflare en kan niet worden uitgeschakeld.
 • __cfduid

We gebruiken Google Tag Manager om ons verkeer te controleren en ons te helpen bij het testen van nieuwe functies.

Decline all Services
Accept all Services