09
okt

Composiet in de offshore sector

Holland Composites is goed bekend met én een goede bekende in de maritieme offshore sector. In het verleden maakten wij al composiet sonar domes voor grote fregatschepen. Tegenwoordig maken wij ook composiet dekhuizen voor Windcat Workboats. Composiet is lichtgewicht, oersterk en corrodeert niet: perfecte eigenschappen voor gebruik in de offshore wereld.

Vergeleken met stalen dekhuizen, scheelt een dekhuis van composiet vele duizenden kilo’s. Hierdoor gaat niet alleen het topgewicht van de boot flink omlaag, het levert ook andere grote voordelen op:
– Brandstofbesparing
– Grotere stabiliteit
– Toename comfort
– Afname kans op zeeziekte

Omdat composiet ook zeer geluidsabsorberend is, wordt het in de cabine veel stiller en het verblijf daardoor comfortabeler. Een ander groot, onderhoudstijd en -kostenbesparend voordeel, is het feit dat composieten dekhuizen corrosievrij zijn. Mocht er in een hoogst onwaarschijnlijk geval een reparatie nodig zijn, dan is lassen niet nodig. Daardoor is er geen kans op brand- of zelfs explosiegevaar door lasvonken en neemt de veiligheid aan boord verder toe. Ook hoeft een schip hiervoor niet meer stilgelegd of naar een onderhoudsdok gebracht te worden.

De gebruikers van de Windcat Workboats zijn zeer over te spreken over de composiet dekhuizen op hun boten, zoals kapitein Matthias Schelenz: “Het comfort, de snelheid en het brandstofverbruik van deze boten is echt verbazingwekkend, en ik hoor vaak van passagiers dat we de beste boot hebben ten opzichte van alle andere crewtender boten. Onze klanten houden van het comfort, de moderne uitstraling en de stilte in onze passagiersruimte.”

Met de toepassing van composiet elementen in plaats van traditionele materialen, kunt u als booteigenaar of rederij niet alleen besparen op brandstofkosten, maar ook flink op onderhoudskosten. Hierdoor gaan ook de overall en jaarlijkse kosten omlaag. Investeren in composiet offshore producten is daardoor zeer lonend en kent een snelle terugverdientijd.

Bent u op zoek naar robuuste, lichtgewicht oplossingen voor uw vloot of offshore project? Neem dan contact op met Holland Composites, dé experts in kwalitatief hoogwaardige composietoplossingen, zowel ter land als ter zee. Bel ons op tel. +31 (0) 320 28 18 77 of stuur een e-mail naar info@hollandcomposites.nl.

Bekijk hier al onze offshore projecten