11
feb

PERSBERICHT: Holland Composites BV lanceert doorzichtig hout = Raficlad Wood

5 februari 2019 

Lelystad, Nederland – Holland Composites BV kondigt een nieuw product aan: Raficlad Wood > transparante composiet panelen die eruit zien als doorzichtig hout! 


Bastiaan van Nunen zegt: “Raficlad Wood is een wereldprimeur, het is voor het eerst dat er binnen- en buitenwanden en gevels van doorzichtig hout gemaakt kunnen worden. We zijn nu in staat om de voordelen van composiet wandpanelen te combineren met het uiterlijk van hout en dan ook nog eens doorzichtig. 

Belangrijkste voordelen zijn de duurzaamheid (UV-bestendig, kleurvast, corrosievrij, chemisch resistent en dus makkelijk te reinigen) en de grote vormvrijheid. Met behulp van een CNC gestuurde waterstraalsnijder kunnen we zowel vlakke als door een mal gevormde platen in elke gewenste contour uitsnijden en van bevestigingsgaten 

De composiet Raficlad Wood panelen zijn zeer kleurecht, corroderen niet, zijn bestand tegen luchtverontreiniging, zure regen en schoonmaakmiddelen (glasreiniging, graffitiverwijdering) en organische vervuiling (mos, aanslag) kan eenvoudig verwijderd worden met het juiste reinigingsgereedschap en water. De gevel blijft langdurig ‘als nieuw’ tegen lage kosten over de totale levensduur.”

Raficlad “Wood” is leverbaar in álle denkbare hout motieven en hout kleuren, vlak of met vrij te bepalen vormen van 2 tot 15 mm dik en met een maximaal formaat van 1.500 x 7.800 mm. Meer informatie over Raficlad Wood vindt u hier https://www.hollandcomposites.nl/composiet-gevelbekleding-raficlad/.

Holland Composites BV is een Nederlands bedrijf waar grotere geavanceerde composiet producten worden geproduceerd voor een divers en internationaal klantenbestand. Bij Holland Composites BV produceren wij samengestelde producten volgens de eisen van de klant. Ontwerp, engineering en constructie vinden allemaal plaats onder één dak. Neem voor meer informatie over ons bedrijf en onze mogelijkheden contact met ons op via: +31 (0) 320 28 18 77 info@hollandcomposites.nl www.hollandcomposites.nl