Muziekpaleis

Het Muziekpaleis wordt het nieuwe onderkomen van muziekcentrum Vredenburg, poppodium Tivoli en SJU Jazzpodium in de binnenstad van Utrecht. In het complex komen vijf muziekzalen. De grote zaal van architect Herman Hertzberger uit 1979 blijft gehandhaafd en er worden vier nieuwe zalen bijgebouwd. Voor de aanvullende nieuwbouw is Herman Hertzberger de overkoepelende architect, en de andere projectarchitect namens architectuurstudio HH is Patrick Fransen. 

Holland Composites heeft de vlakke gevels met gatenpatroon (naar inspiratie van de hoes van Madonna's album 'Confessions on a dance floor', en vandaag de dag bekend als 'de pilstrip') aan de west- en oostzijde geleverd.

De structurele gevel is onderverdeeld in 86 composiet gevelelementen, waarbij 58 grote panelen en 28 kleinere panelen gemonteerd zijn om beide gevels wind- en waterdicht te krijgen. De composiet elementen meten 15 x 3 m en hebben een dikte van 300mm.

De ronde recessen zijn lichtgrijs gespoten, de rest van het element donkergrijs voor een mooi contrast. De gevelelementen zijn twee hoog gestapeld en hangen alle aan de staalconstructie van het gebouw, verdere afsteuning op de grond is niet van toepassing. 

Ontwikkeling, productie, transport en montage door Holland Composites. 

Projectdetails

Opdrachtgever Heijmans
Plaats Utrecht
Oppervlakte
Materiaalsoort Composiet
Bijzonderheden De architect had het uiterlijk van een pilstrip in gedachte, wat het uiteindelijke uiterlijk ook goed reflecteert.

Meer info

  • Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Opties

GegevensReactie