Fletcher Hotel

Wederom een iconisch gebouw. Het spraakmakende en van ver herkenbare FletcherHotel bij Amsterdam is voorzien van een cilindrisch en gekromde composieten gevel. Benthem Crouwel Architecten ontwierp een 60 meter hoge toren, die door zijn ronde vorm van alle kanten in het oog springt.

Het is zowel overdag als ’s nachts een spannend ontwerp, waarbij niet duidelijk is hoeveel verdieping het hotel herbergt.

De gevel is een zogenaamde dubbele gevel waarbij de glazen buitengevel samenwerkt met een constructieve binnengevel. De constructieve composiet gevelelementen hebben een beperkt gewicht, maar dragen de glazen schil volledig.

De gekromde gevelelementen meten 7 x 3.5 m met een dikte van 150 mm. De ronde ramen zijn structureel in een dubbel gekromd vlak verlijmd en bestaan uit isolatieglas. Een andere noviteit is de afwerking van de gevelelementen, deze is geheel met folie uitgevoerd. Het geveloppervlak betreft 2850 m² voor de gekromde composieten binnengevel.

Ontwikkeling, productie, transport en montage door Holland Composites.

Projectdetails

Opdrachtgever Octatube
Plaats Amsterdam
Oppervlakte 2850
Materiaalsoort Isolatieglas, composiet
Bijzonderheden RC waarde 8, Gekromde elementen 7 x 3.5m dikte 150mm, afwerking buitenzijde middels folie, RC waarde 8, akoestische demping 45 db, het ontwerp, de afstand tussen de twee gevels is ongeveer 800 millimeter, voldoende voor een glazenwassersinstallatie.

Meer info

  • Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Opties

GegevensReactie