Capability

Holland Composites in het kort: 

Ontwikkeling.
Engineering.
Productie.
Totaaloplossing. 

Lichtgewicht. Of dikwandig en oersterk. Of meervoudig gekromd. Of erg groot. Of allemaal. 

 

Met een gevarieerd track record van meer dan vijfentwintig jaar, kunnen we alsnog slechts een kleine indruk geven van onze mogelijkheden.

Wat kunnen we? Ontwikkeling en productie, dat allereerst. Onze creatieve inslag en technische kennis wordt door menig opdrachtgever gewaardeerd. Technisch uitdagende projecten passen ons het best; meedenken in ontwerp, ontwikkelen, engineering, validatie, 0-serie, (serie)productie.

We maken onze producten middels het VARTM productieproces of middels pre-pregs. Vaste bedrijfsmiddelen om hoogwaardige composiet producten te kunnen produceren zijn onder meer een grote autoclaaf, diverse ovens waarvan de grootste een inhoud van 600 m3 heeft, een vaste vlakke mal van 27 meter lengte, twee grote spuitcabines van elk 19 meter lengte, een grote CNC watersnijmachine en nog veel meer. 

We werken in een ruime, moderne en schone fabriek waar het prettig en efficiënt produceren is. Werken doen we zo schoon als mogelijk, met een minimum aan emissie van styrenen en vluchtige stoffen. En werken doen we met een ervaren team van engineers, werkvoorbereiders en productiemedewerkers.

Onze interesse ligt vooral in volumes variërend van stuksproductie tot mediumgrote series van producten van enige omvang.

We combineren productie van composiet onderdelen met een, indien gewenst, hoog niveau van afwerking en integreren elektronica of hydrauliesche toepassingen om tot een totaaloplossing te komen. We hebben kennis van logistieke processen; we zorgen voor transport en coördineren montage op locatie.

Quote:
'het geheel is meer dan de som van delen.'
Aristoteles