G4 update

Geplaatst op 1 juni 2016 in Maritiem, Project-updates
Holland Composites update G4-02 June16 (2)

Op 18 november 2015 is Gunboat in een chapter 11 situatie gekomen, wat vergelijkbaar is met surseance van betaling. Sindsdien zijn ons veel vragen gesteld over de impact daarvan op de G4, welke door Holland Composites bedacht, ontwikkeld en geproduceerd is maar onder het merk Gunboat op de markt is gebracht.

Sinds april 2015 waren we met Gunboat in gesprek om zelfstandig met de G4 door te gaan daar het langere tijd bleek dat Gunboat haar rekeningen niet kon voldoen.

Eind 2015 zijn deze gesprekken intensiever gevoerd en zijn we begin april 2016 tot een overeenkomst gekomen om verder te gaan met de G4 zonder verdere inmenging van Gunboat.

Holland Composites update G4-02 June16 (3)

Bijgaande foto's tonen de tweede G4 in aanbouw, de boot was al onder direct contract met de opdrachtgever (i.e. zonder tussenkomt Gunboat) en we verwachten G4-02 deze zomer met de klant op het IJsselmeer te kunnen proefzeilen.  

Gunboat is inmiddels in delen verkocht op de veiling. Het Franse Outremer catamarans heeft in april de rechten op de naam Gunboat, het logo en de modelrechten voor de grotere (55 voet en groter) jachten overgenomen. 

Ondanks de a) eerder gesloten overeenkomst tussen Holland Composit en Gunboat en b) het gegeven dat Gunboat zwaar in gebreke is gebleven met haar betalingsverplichtingen, heeft Gunboat de G4 mallen aan een andere partij verkocht. Hier hebben we bezwaar tegen aangetekend waarbij het lijkt dat we de juridische weg van a tot z gaan bewandelen om de G4 te kunnen blijven leveren.

Per heden is de G4 daarom helaas niet leverbaar. Wij verwachten de G4 binnen enkele maanden weer aan te kunnen bieden.

Holland Composites update G4-02 June16 (1)