164 balkons Klein Driene

Geplaatst op 27 januari 2016 in Architectuur, Gevels, Algemeen nieuws
Holland Composites balkons Normteq Klein Driene (9).JPG

De in de jaren vijftig gebouwde wijk Kleine Driene in Hengelo geldt als een van de mooiste voorbeelden van wederopbouwarchitectuur van Van den Broek en Bakema. Hoewel de wijk nog steeds redelijk populair is, is herstructurering nodig, met name op woningniveau. De aanwezige portiekwoningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd.

Er wordt daarom groot onderhoud van 148 portiekwoningen gerealiseerd. De werkzaamheden hebben hoofdzakelijk betrekking op het verwijderen van asbest, het verbeteren van de buitenschil, het interieur & de installaties en het vergroten van de douche- & keukenruimte en het balkon.

De levering van de balkons geschiedt via Normteq. De nieuwe balkons, met een afmeting van 400 x 160 cm worden vrij-uitkragend verankerd op de bestaande doorgestorte balkons. Door het isolerend vermogen van de neuwe balkons worden de doorgestorte balkons volledig thermisch ingepakt. Door de geboden oplossing kan het bestaande inpandige balkon worden dichtgezet, waardoor de douche en keuken vergroot kunnen worden. 

Onderstaande foto's zijn tijdens de bouw genomen, zodra het project gereed is volgen nettere foto's. 

Holland Composites balkons Normteq Klein Driene (8).JPG

Holland Composites balkons Normteq Klein Driene (6).JPG

 Holland Composites balkons Normteq Klein Driene (9).JPG

Normteq balkons Klein Driene

Holland Composites balkons Normteq Klein Driene (7).JPG