Maritiem

Ons bedrijf dankt haar ontstaan aan de maritieme sector. En ook al is dat inmiddels meer dan twintig jaar geleden, we vinden het nog steeds een fascinerende wereld om in te werken. Het gebruik van composiet – vezelversterkte kunststoffen in het bijzonder – als constructiemateriaal, en de vroege acceptatie daarvan in deze industrie, is goed te verklaren.

Voor alle maritime projecten verwijzen wij u graag naar onze andere website: DNA Performance Sailing.

Typerend zijn relatief lage productievolumes, vormvrijheid voor een optimale stroomlijn, een drang naar prestaties (lichtgewicht versus sterkte & stijfheid), lange levensduur met miniem onderhoud, het bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, corrosievrij en UV-bestendig. Kortom; allerlei zaken waar composiet ontzettend goed op scoort.

Holland Composites produceert zowel voor de commerciële als recreatieve scheepvaart bijvoorbeeld structurele delen als casco’s, dekopbouwen, motorkleppen en aanverwante zaken. Voor de maritieme defensie-industrie worden bijvoorbeeld complexe, dikwandige sonar domes of sonar windows geproduceerd. Dit zijn hoogbelaste producten welke de nodige ervaring en voorbereiding ter productie vragen.

Voor een overzicht van gerealiseerde projecten in de maritieme sector, klik hier

Holland_Composites_Gunboat_G4_pic2
Holland_Composites_yachts_DNA_Acat_1
Holland_Composites_yachts_truly_classic_75_11